news

07/07/2017

...

13/06/2017

...

28/04/2017

...

30/03/2017

...

20/03/2017

...

16/11/2015

...

10/10/2015

...

31/08/2015

...

19/03/2015
Comunicato del Presidente Franco Castiglione
Apprese dalla stampa le recenti notizie riguardanti il sequestro di prodotti ittici a carico di aziende del Trapanese, di cui gli inquirenti non hanno...

28/11/2014
The first canned pollack in Italy is by Castiglione
Dalla Nino Castiglione, primo produttore di tonno in scatola a marchio privato per GD e GDO, una novità assoluta per il mercato italiano del food: il ...

13/10/2014
Second prize to Auriga spot at the OpenArt Award 2014
Il nostro spot Tonno Auriga si è classificato secondo all'OpenArt Award 2014 nella categoria Spot e Video. Il concorso, riservato alle agenzie di tutt...

31/07/2014
In libreria Il Signore delle Tonnare, l’ultima fatica di Ninni Ravazza
Esce in questi giorni “Il Signore delle Tonnare. Nino Castiglione, il coraggio e l'avventura” (Magenes Editore - Milano). L’autore Ninni Ravazza ci ra...

16/06/2014
The new Auriga tv campaign on the main Sicilian tv's
...

10/06/2014
Friend of the Sea Certification for Castiglione company
(sintesi articolo Largo Consumo, 6/2014) L’azienda prima produttrice italiana di tonno in scatola a private label per GD e GDO ha ottenuto la prest...

03/03/2014
Castiglione: traced and sustainable tuna from sea to table
Nino Castiglione company, the first supplier in Italy of canned tuna for private label, involved an external neutral authority, DNV GL, to check quali...

31/01/2014
Il tonno buono con l'ambiente
Da quest’anno la Nino Castiglione entra nella storia del rispetto ambientale grazie a un’iniziativa che non ha pari: nei prossimi mesi l’azienda si ...

19/12/2013
Castiglione e Pallacanestro Trapani: uniti nel nome di PalAuriga
Per celebrare la nuova denominazione del Palazzetto dello Sport di Trapani, da qualche giorno ribattezzato PalAuriga, la squadra della Pallacanestro T...

01/10/2013
Tests carried out on tuna fish
We would like to inform consumers that apart from the usual rigorous inspections carried out on our seafood products the company has put measures in p...

30/09/2013
At the Cous Cous Fest 2013 with Sicilconad
Si è appena concluso a San Vito Lo Capo l'ormai consolidato festival internazionale dedicato alla pietanza di origine araba. Dal 24 al 29 settembre il...

16/09/2013
False radioactive tuna alert
We would like to state to our consumers that there is no truth whatsoever in the recent deceptive and misleading news alert sent out on popular social...

  • Canned tuna has a very long shelf life. It expires in 5 years when preserved in olive oil and in 3 years when preserved in brine. Staying in the tin enhances both the perfume and the flavour of the tuna.
  • Olive oil is used rather than extra virgin olive oil as a preserving agent because it does not mask the delicate flavour of the tuna with the perfume and taste of extra virgin oil.
  • Canned tuna does not contain preservatives and food colourings. The sterilization which is part of the production process guarantees a long shelf life without the addition of other substances.
  • Canned tuna does not contain sugar, a quality that makes it a suitable choice for those on a low calorie diet.
  • Our canned tuna is preserved in olive oil of the finest quality with the addition of sea salt from Trapani - this salt is well known for being particularly rich in oligo-elements.